Mákparfé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 200 g darált mák
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 citrom leve vagy 1 tk citrom eszencia
Öntet:
1/2 üveg meggybefőtt
2 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.
Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.
Meggyöntet:
3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.
Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.
Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »