Mákparfé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 200 g darált mák
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 citrom leve vagy 1 tk citrom eszencia
Öntet:
1/2 üveg meggybefőtt
2 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.
Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.
Meggyöntet:
3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.
Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.
Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »