Gyümölcsös jégkrémtorta recept

Hozzávalók:
- 35 dkg nektarin
- 35 dkg szeder
- 43 dkg sűrített tej – 3 tubus
- 6 dl tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítése:
A nektarint késes aprítóban felaprítjuk pépesre, a szedret szintén.
A tejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá verjük.
A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz keverjük, a másik harmadát a szederhez, és mindkettőt alaposan összekeverjük.
Fagyasztást bíró formába öntjük a szedres keveréket, és fagyasztóba tesszük 2,5 órára. Ezután ráöntjük a tejszínes tejet, majd 2,5 óra múlva a nektarinos krémet.
Éjszakára a fagyasztóban maradt.
Tipp:
Ha az elkészített torta nem fogyna el, dobozban a fagyasztóban néhány napig még eltartható.
A gyümölcsös jégkrémtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »