Gyümölcsös jégkrémtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg nektarin
  • 35 dkg szeder
  • 43 dkg sűrített tej – 3 tubus
  • 6 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítése:

A nektarint késes aprítóban felaprítjuk pépesre, a szedret szintén.

A tejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá verjük.

A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz keverjük, a másik harmadát a szederhez, és mindkettőt alaposan összekeverjük.

Fagyasztást bíró formába öntjük a szedres keveréket, és fagyasztóba tesszük 2,5 órára. Ezután ráöntjük a tejszínes tejet, majd 2,5 óra múlva a nektarinos krémet.

Éjszakára a fagyasztóban maradt.

Tipp:

Ha az elkészített torta nem fogyna el, dobozban a fagyasztóban néhány napig még eltartható.