Gyümölcs fagylalt házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 50 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 60 dkg gyümölcs
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá vejük, majd a tűzről lehúzott sziruphoz keverjük. A turmixolt vagy kipépesített gyümölcsöt hozzá keverjük.
Vissza tesszük a tűzre, egy percet kevergetjük, összeforraljuk, majd lehűtjük. Nem kell megijedni, mert a tojás fehérje gyöngyözően a felszínre fog kerülni.
Amikor kihűlt, betesszük a fagyasztóba, közben kevergettem rajta, de nem fontos.
Ha már látjuk,hogy félig dermedt a keményre vert tejszínt hozzákeverjük elektromos habverővel és teljesen lefagyasztjuk.
Sárgabarackból és eperből készítettem, de bármely gyümölccsel kiváló. Kis fagyis kosarakban tálaltam. Tejszínnel és csokival fogyasztottuk.
Bármely habtejszín jó hozzá, de a Hulala nem!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »