Hozzávalók:
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá vejük, majd a tűzről lehúzott sziruphoz keverjük. A turmixolt vagy kipépesített gyümölcsöt hozzá keverjük.
Vissza tesszük a tűzre, egy percet kevergetjük, összeforraljuk, majd lehűtjük. Nem kell megijedni, mert a tojás fehérje gyöngyözően a felszínre fog kerülni.
Amikor kihűlt, betesszük a fagyasztóba, közben kevergettem rajta, de nem fontos.
Ha már látjuk,hogy félig dermedt a keményre vert tejszínt hozzákeverjük elektromos habverővel és teljesen lefagyasztjuk.
Sárgabarackból és eperből készítettem, de bármely gyümölccsel kiváló. Kis fagyis kosarakban tálaltam. Tejszínnel és csokival fogyasztottuk.
Bármely habtejszín jó hozzá, de a Hulala nem!