Görögdinnyés granita recept

Hozzávalók:
- 60 dkg görögdinnye kockára vágva
- 1 dl víz
- 3 evőkanál (barna) cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy jénai tálba és tegyük fagyasztóba.
Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.
Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
Tipp:
A tomboló forróságban semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges finomság. A görögdinnyés granita egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »