Epres-joghurtos hűsítő recept
Hozzávalók:
- 2 kis doboz görög joghurt (nálam épp kekszes, 2*125 g)
- 18 db nagyobb eper (kb. 17 dkg)
Elkészítése:
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, és egy tálkában villával összetörjük.
A jégkrém készítőbe rétegesen adagoljuk a joghurtot és az epervelőt. Végül beleszúrjuk a forma kupakját, ami a fogója lesz a hűsítőnek.
Legalább 3 órát a fagyasztóban pihentetjük.
Könnyebben kiemelhető a formából az édesség, ha pár másodpercre forró vizet csorgatunk a forma külsejére.
Tipp:
Sajnos lassan vége az eper szezonnak. Bár a nagy meleg még javában tart, ezért jól jönnek a hideg finomságok. Az utolsó pár eperből és némi joghurtból készítettem ezt a nyári hűsítőt. Egyszerű, gyümölcsös, frissítő, és két hozzávaló szükségeltetik hozzá. Nem is kell ennél több.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

