Epres-joghurtos hűsítő recept

Hozzávalók:
- 2 kis doboz görög joghurt (nálam épp kekszes, 2*125 g)
- 18 db nagyobb eper (kb. 17 dkg)
Elkészítése:
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, és egy tálkában villával összetörjük.
A jégkrém készítőbe rétegesen adagoljuk a joghurtot és az epervelőt. Végül beleszúrjuk a forma kupakját, ami a fogója lesz a hűsítőnek.
Legalább 3 órát a fagyasztóban pihentetjük.
Könnyebben kiemelhető a formából az édesség, ha pár másodpercre forró vizet csorgatunk a forma külsejére.
Tipp:
Sajnos lassan vége az eper szezonnak. Bár a nagy meleg még javában tart, ezért jól jönnek a hideg finomságok. Az utolsó pár eperből és némi joghurtból készítettem ezt a nyári hűsítőt. Egyszerű, gyümölcsös, frissítő, és két hozzávaló szükségeltetik hozzá. Nem is kell ennél több.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »