Epres-joghurtos hűsítő recept

Hozzávalók:
- 2 kis doboz görög joghurt (nálam épp kekszes, 2*125 g)
- 18 db nagyobb eper (kb. 17 dkg)
Elkészítése:
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, és egy tálkában villával összetörjük.
A jégkrém készítőbe rétegesen adagoljuk a joghurtot és az epervelőt. Végül beleszúrjuk a forma kupakját, ami a fogója lesz a hűsítőnek.
Legalább 3 órát a fagyasztóban pihentetjük.
Könnyebben kiemelhető a formából az édesség, ha pár másodpercre forró vizet csorgatunk a forma külsejére.
Tipp:
Sajnos lassan vége az eper szezonnak. Bár a nagy meleg még javában tart, ezért jól jönnek a hideg finomságok. Az utolsó pár eperből és némi joghurtból készítettem ezt a nyári hűsítőt. Egyszerű, gyümölcsös, frissítő, és két hozzávaló szükségeltetik hozzá. Nem is kell ennél több.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »