Epres-joghurtos hűsítő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kis doboz görög joghurt (nálam épp kekszes, 2*125 g)
  • 18 db nagyobb eper (kb. 17 dkg)

Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, és egy tálkában villával összetörjük.
A jégkrém készítőbe rétegesen adagoljuk a joghurtot és az epervelőt. Végül beleszúrjuk a forma kupakját, ami a fogója lesz a hűsítőnek.

Legalább 3 órát a fagyasztóban pihentetjük.

Könnyebben kiemelhető a formából az édesség, ha pár másodpercre forró vizet csorgatunk a forma külsejére.

Tipp:

Sajnos lassan vége az eper szezonnak. Bár a nagy meleg még javában tart, ezért jól jönnek a hideg finomságok. Az utolsó pár eperből és némi joghurtból készítettem ezt a nyári hűsítőt. Egyszerű, gyümölcsös, frissítő, és két hozzávaló szükségeltetik hozzá. Nem is kell ennél több.