Eperfagylalt recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 45 dkg eper (tisztítva mért súly)
- 1 evőkanál citromlé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Elször az alapot készítjük el. A cukrot, tojássárgákat és a sót alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet és ezzel is alaposan elkeverjük.
Ezután tűzre téve besűrítjük.
Amíg hűl az alap, addig az epret egy kevés citromlével összeturmixoljuk, majd a pürét egy szűrőn keresztül a langyos alaphoz adjuk. Elkeverjük és fagyasztóba tesszük az alapot 1,5-2 órára, amíg az edény szélénél fagyni kezd.
Ekkor átkeverjük és összeforgatom a félkemény habbá vert tejszínnel. Mehet a fagyigépbe és kifagyasztás után, fogyasztásig, fedett dobozban tároljuk fagyasztóban.
Ha nincs fagylalt gépünk, akkor tegyük vissza a fagyasztóba és gyakran keverjük át.
Tipp: ha különleges ízt szeretnénk adni a fagyinknak, akkor az eperhez adjunk néhány levél mentát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »