Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperfagylalt recept

Eperfagylalt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 45 dkg eper (tisztítva mért súly)
    • 1 evőkanál citromlé
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Elször az alapot készítjük el. A cukrot, tojássárgákat és a sót alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet és ezzel is alaposan elkeverjük.

    Ezután tűzre téve besűrítjük.

    Amíg hűl az alap, addig az epret egy kevés citromlével összeturmixoljuk, majd a pürét egy szűrőn keresztül a langyos alaphoz adjuk. Elkeverjük és fagyasztóba tesszük az alapot 1,5-2 órára, amíg az edény szélénél fagyni kezd.

    Ekkor átkeverjük és összeforgatom a félkemény habbá vert tejszínnel. Mehet a fagyigépbe és kifagyasztás után, fogyasztásig, fedett dobozban tároljuk fagyasztóban.

    Ha nincs fagylalt gépünk, akkor tegyük vissza a fagyasztóba és gyakran keverjük át.

    Tipp: ha különleges ízt szeretnénk adni a fagyinknak, akkor az eperhez adjunk néhány levél mentát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek