Eperfagylalt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 45 dkg eper (tisztítva mért súly)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Elször az alapot készítjük el. A cukrot, tojássárgákat és a sót alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet és ezzel is alaposan elkeverjük.

Ezután tűzre téve besűrítjük.

Amíg hűl az alap, addig az epret egy kevés citromlével összeturmixoljuk, majd a pürét egy szűrőn keresztül a langyos alaphoz adjuk. Elkeverjük és fagyasztóba tesszük az alapot 1,5-2 órára, amíg az edény szélénél fagyni kezd.

Ekkor átkeverjük és összeforgatom a félkemény habbá vert tejszínnel. Mehet a fagyigépbe és kifagyasztás után, fogyasztásig, fedett dobozban tároljuk fagyasztóban.

Ha nincs fagylalt gépünk, akkor tegyük vissza a fagyasztóba és gyakran keverjük át.

Tipp: ha különleges ízt szeretnénk adni a fagyinknak, akkor az eperhez adjunk néhány levél mentát.