Zöldséges tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 1-1 evőkanál cukor és só,
- 1 cs élesztő
- 1/2 dl olaj
- langyos víz
A töltelékhez:
- 2 tv paprika
- 2 fej vörös vagy lila hagyma
- 15 dkg fokhagymás szalámi
- 1 db csemege kukorica
- 2-3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, beleteszem a sót, a cukrot, az olajat, az élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy egy könnyű tésztát kapjak. Dagasztom, majd fél órát kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat apró kockákra vágom és összekeverem a tejföllel és a fűszerekkel. Ha megkelt a tészta kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, mint a kakaós csigát és 2 cm-es szeletekre vágom. Tepsibe rakom, ahol még 15 percig kelni hagyom, majd 180 fokos sütőben megsütöm.
Tipp:
A tetejére lehet sütés elõtt reszelt sajtot lehet szórni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »