Zöldséges tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 1-1 evőkanál cukor és só,
- 1 cs élesztő
- 1/2 dl olaj
- langyos víz
A töltelékhez:
- 2 tv paprika
- 2 fej vörös vagy lila hagyma
- 15 dkg fokhagymás szalámi
- 1 db csemege kukorica
- 2-3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, beleteszem a sót, a cukrot, az olajat, az élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy egy könnyű tésztát kapjak. Dagasztom, majd fél órát kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat apró kockákra vágom és összekeverem a tejföllel és a fűszerekkel. Ha megkelt a tészta kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, mint a kakaós csigát és 2 cm-es szeletekre vágom. Tepsibe rakom, ahol még 15 percig kelni hagyom, majd 180 fokos sütőben megsütöm.
Tipp:
A tetejére lehet sütés elõtt reszelt sajtot lehet szórni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »