Zöldséges tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 1-1 evőkanál cukor és só,
- 1 cs élesztő
- 1/2 dl olaj
- langyos víz
A töltelékhez:
- 2 tv paprika
- 2 fej vörös vagy lila hagyma
- 15 dkg fokhagymás szalámi
- 1 db csemege kukorica
- 2-3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, beleteszem a sót, a cukrot, az olajat, az élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy egy könnyű tésztát kapjak. Dagasztom, majd fél órát kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat apró kockákra vágom és összekeverem a tejföllel és a fűszerekkel. Ha megkelt a tészta kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, mint a kakaós csigát és 2 cm-es szeletekre vágom. Tepsibe rakom, ahol még 15 percig kelni hagyom, majd 180 fokos sütőben megsütöm.
Tipp:
A tetejére lehet sütés elõtt reszelt sajtot lehet szórni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

