Zabgombóc recept

Hozzávalók:
- 150 g zabpehely (nagyszemű)
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 3-4 ek víz
- + 1 ek olívaolaj a pirításhoz
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy tálba. A fűszerezést mindenki saját ízlésére bízom, én most a fokhagyma mellett tettem le a voksot, hogy jól passzoljon a hummuszhoz.
Keverjük össze a hozzávalókat.
Egy ragacsos, kicsit hígabb állagú masszát kapunk. Ne csináljuk túl sűrűre, mert kemény lesz a gombóc. Hagyjuk körülbelül 30 percet pihenni, hogy a zab megszívja magát és megduzzadjon.
Nedves kézzel formáljunk kisebb gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Nagyon hamar feljönnek a víz felszínére, de még innentől számítva legalább 10 perc kell nekik, hogy a közepük is megfőjön.
Vágjunk ketté egy gombócot, ha átfőtt szűrjük le.
Egy kevés olívaolajon megpiríthatjuk a gombócokat, hogy egy kis színt kapjanak. /Ez a lépés opcionális, ha paprikás csirke, vagy gombapaprikás mellé tálaljuk, akkor teljesen el is hagyható./
Tipp:
A zabgombócot, mint köretet hallva az általam megkérdezett ismerősök az alábbi kinyilatkoztatást tették: “nagyon egészségesnek hangzik”. Ebben igazuk is van, de azért van benne némi szkepticizmus, azzal kapcsolatban, hogy ehető e. :) Természetesen ehető és egy darab se maradt belőle. Gyors, egyszerű, egészséges, nagyon laktató és változatosan elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »