Zabgombóc recept

Hozzávalók:
- 150 g zabpehely (nagyszemű)
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 3-4 ek víz
- + 1 ek olívaolaj a pirításhoz
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy tálba. A fűszerezést mindenki saját ízlésére bízom, én most a fokhagyma mellett tettem le a voksot, hogy jól passzoljon a hummuszhoz.
Keverjük össze a hozzávalókat.
Egy ragacsos, kicsit hígabb állagú masszát kapunk. Ne csináljuk túl sűrűre, mert kemény lesz a gombóc. Hagyjuk körülbelül 30 percet pihenni, hogy a zab megszívja magát és megduzzadjon.
Nedves kézzel formáljunk kisebb gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Nagyon hamar feljönnek a víz felszínére, de még innentől számítva legalább 10 perc kell nekik, hogy a közepük is megfőjön.
Vágjunk ketté egy gombócot, ha átfőtt szűrjük le.
Egy kevés olívaolajon megpiríthatjuk a gombócokat, hogy egy kis színt kapjanak. /Ez a lépés opcionális, ha paprikás csirke, vagy gombapaprikás mellé tálaljuk, akkor teljesen el is hagyható./
Tipp:
A zabgombócot, mint köretet hallva az általam megkérdezett ismerősök az alábbi kinyilatkoztatást tették: “nagyon egészségesnek hangzik”. Ebben igazuk is van, de azért van benne némi szkepticizmus, azzal kapcsolatban, hogy ehető e. :) Természetesen ehető és egy darab se maradt belőle. Gyors, egyszerű, egészséges, nagyon laktató és változatosan elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »