Virsli köntösbe recept

Hozzávalók:
- 15 db virsli
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl víz
- 4 dkg vaj
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A lisztet a sóval, vajjal, cukorral, megfuttatott élesztővel és annyi vízzel megdagasztjuk, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük, majd beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és a virsliket egyenként belecsavarjuk, majd sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük, sóval és köménnyel vagy szezámmaggal meghintjük, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 gyümölcsleves, amit egész nyáron kanalaznál
Amikor odakint forr a levegő, egy hideg gyümölcsleves aranyat ér. Krémes, h
Tovább olvasom »
Tiramisu újratöltve: 10 változat, amit ki kell próbálnod legalább egyszer
A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert világszerte – krémes, kávés, lág
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »