Virsli köntösbe recept

Hozzávalók:
- 15 db virsli
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl víz
- 4 dkg vaj
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A lisztet a sóval, vajjal, cukorral, megfuttatott élesztővel és annyi vízzel megdagasztjuk, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük, majd beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és a virsliket egyenként belecsavarjuk, majd sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük, sóval és köménnyel vagy szezámmaggal meghintjük, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »