Virsli köntösbe recept
Hozzávalók:
- 15 db virsli
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl víz
- 4 dkg vaj
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
A lisztet a sóval, vajjal, cukorral, megfuttatott élesztővel és annyi vízzel megdagasztjuk, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük, majd beolajozott tálcán 5 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és a virsliket egyenként belecsavarjuk, majd sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. A felvert tojással megkenjük, sóval és köménnyel vagy szezámmaggal meghintjük, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

