Ünnepi sajttoboz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- fél kaliforniai paprika (piros)
- snidling
- só, bors ízlés szerint
- 40-50 dkg pirított sós mandula
- rozmaring
Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, lepirítjuk.
A paprikát is felkockázzuk, felvágjuk a snidlinget. Lereszeljük a sajtot, lehet többféle sajtot is használni, a füstölt sajtok is nagyon illenek hozzá. Összekeverjük a hozzávalókat a mandula kivételével és egy tányérra megformázzuk a tobozunkat.
A csúcsos végétől elkezdjük kirakni a sós mandulával, lehetőleg minél sűrűbben, hogy jól mutasson. 1-2 ág rozmaringgal díszítjük. Sós pogácsát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.
Tipp:
Másnapra kissé megkeményedik, jobban összeáll a sajt miatt, ha marad belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »