Ünnepi sajttoboz recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- fél kaliforniai paprika (piros)
- snidling
- só, bors ízlés szerint
- 40-50 dkg pirított sós mandula
- rozmaring
Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, lepirítjuk.
A paprikát is felkockázzuk, felvágjuk a snidlinget. Lereszeljük a sajtot, lehet többféle sajtot is használni, a füstölt sajtok is nagyon illenek hozzá. Összekeverjük a hozzávalókat a mandula kivételével és egy tányérra megformázzuk a tobozunkat.
A csúcsos végétől elkezdjük kirakni a sós mandulával, lehetőleg minél sűrűbben, hogy jól mutasson. 1-2 ág rozmaringgal díszítjük. Sós pogácsát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.
Tipp:
Másnapra kissé megkeményedik, jobban összeáll a sajt miatt, ha marad belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.