Ünnepi sajttoboz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- fél kaliforniai paprika (piros)
- snidling
- só, bors ízlés szerint
- 40-50 dkg pirított sós mandula
- rozmaring
Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, lepirítjuk.
A paprikát is felkockázzuk, felvágjuk a snidlinget. Lereszeljük a sajtot, lehet többféle sajtot is használni, a füstölt sajtok is nagyon illenek hozzá. Összekeverjük a hozzávalókat a mandula kivételével és egy tányérra megformázzuk a tobozunkat.
A csúcsos végétől elkezdjük kirakni a sós mandulával, lehetőleg minél sűrűbben, hogy jól mutasson. 1-2 ág rozmaringgal díszítjük. Sós pogácsát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.
Tipp:
Másnapra kissé megkeményedik, jobban összeáll a sajt miatt, ha marad belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »