Ünnepi sajttoboz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • fél kaliforniai paprika (piros)
  • snidling
  • só, bors ízlés szerint
  • 40-50 dkg pirított sós mandula
  • rozmaring

Elkészítése:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, lepirítjuk.

A paprikát is felkockázzuk, felvágjuk a snidlinget. Lereszeljük a sajtot, lehet többféle sajtot is használni, a füstölt sajtok is nagyon illenek hozzá. Összekeverjük a hozzávalókat a mandula kivételével és egy tányérra megformázzuk a tobozunkat.

A csúcsos végétől elkezdjük kirakni a sós mandulával, lehetőleg minél sűrűbben, hogy jól mutasson. 1-2 ág rozmaringgal díszítjük. Sós pogácsát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.

Tipp:

Másnapra kissé megkeményedik, jobban összeáll a sajt miatt, ha marad belőle.