Újhagymás tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 púpos ek majonéz
- 2 szál újhagyma a zsenge zöld szárával együtt
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, és a héjukat eltávolítjuk. A tojásokat jól összetörjük, meghintjük sóval, borssal, ízesítjük majonézzel. Az újhagymákat apróra vágjuk, és a pástétomhoz adjuk.
Jól összeforgatjuk. Legalább 1 órát a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Nagyon szeretjük a tojáspástétomot, mindig próbálom más ízesítésben készíteni. Most a konyhában nevelt újhagymával gazdagítottam.
Sajnos az ősszel elraktározott vöröshagyma egy része elkezdett kihajtani. Ezeket a zöldülésbe hajlott zöldségeket egy közepes méretű földdel teli virágcserépbe dugdostam, úgy, hogy a hagyma alja épp csak beleérjen a földbe. A napfényes konyhaablakba állítottam, ahol gyakran öntöztem és kb. 2 hét alatt gyönyörű zöld leveleket nevelt. A felpuhult, felső rétegeket eltávolítottam és alatta ott találtam újhagymát. Igaz, kisebb, mint a szabadföldi társa, de hagymaimádóként ez természetesen nem zavar.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »