Újhagymás tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 púpos ek majonéz
- 2 szál újhagyma a zsenge zöld szárával együtt
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, és a héjukat eltávolítjuk. A tojásokat jól összetörjük, meghintjük sóval, borssal, ízesítjük majonézzel. Az újhagymákat apróra vágjuk, és a pástétomhoz adjuk.
Jól összeforgatjuk. Legalább 1 órát a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Nagyon szeretjük a tojáspástétomot, mindig próbálom más ízesítésben készíteni. Most a konyhában nevelt újhagymával gazdagítottam.
Sajnos az ősszel elraktározott vöröshagyma egy része elkezdett kihajtani. Ezeket a zöldülésbe hajlott zöldségeket egy közepes méretű földdel teli virágcserépbe dugdostam, úgy, hogy a hagyma alja épp csak beleérjen a földbe. A napfényes konyhaablakba állítottam, ahol gyakran öntöztem és kb. 2 hét alatt gyönyörű zöld leveleket nevelt. A felpuhult, felső rétegeket eltávolítottam és alatta ott találtam újhagymát. Igaz, kisebb, mint a szabadföldi társa, de hagymaimádóként ez természetesen nem zavar.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »