Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újhagymás tojáspástétom recept

Újhagymás tojáspástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 púpos ek majonéz
    • 2 szál újhagyma a zsenge zöld szárával együtt

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, és a héjukat eltávolítjuk. A tojásokat jól összetörjük, meghintjük sóval, borssal, ízesítjük majonézzel. Az újhagymákat apróra vágjuk, és a pástétomhoz adjuk.

    Jól összeforgatjuk. Legalább 1 órát a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Nagyon szeretjük a tojáspástétomot, mindig próbálom más ízesítésben készíteni. Most a konyhában nevelt újhagymával gazdagítottam.
    Sajnos az ősszel elraktározott vöröshagyma egy része elkezdett kihajtani. Ezeket a zöldülésbe hajlott zöldségeket egy közepes méretű földdel teli virágcserépbe dugdostam, úgy, hogy a hagyma alja épp csak beleérjen a földbe. A napfényes konyhaablakba állítottam, ahol gyakran öntöztem és kb. 2 hét alatt gyönyörű zöld leveleket nevelt. A felpuhult, felső rétegeket eltávolítottam és alatta ott találtam újhagymát. Igaz, kisebb, mint a szabadföldi társa, de hagymaimádóként ez természetesen nem zavar.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá