Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, és a héjukat eltávolítjuk. A tojásokat jól összetörjük, meghintjük sóval, borssal, ízesítjük majonézzel. Az újhagymákat apróra vágjuk, és a pástétomhoz adjuk.
Jól összeforgatjuk. Legalább 1 órát a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nagyon szeretjük a tojáspástétomot, mindig próbálom más ízesítésben készíteni. Most a konyhában nevelt újhagymával gazdagítottam.
Sajnos az ősszel elraktározott vöröshagyma egy része elkezdett kihajtani. Ezeket a zöldülésbe hajlott zöldségeket egy közepes méretű földdel teli virágcserépbe dugdostam, úgy, hogy a hagyma alja épp csak beleérjen a földbe. A napfényes konyhaablakba állítottam, ahol gyakran öntöztem és kb. 2 hét alatt gyönyörű zöld leveleket nevelt. A felpuhult, felső rétegeket eltávolítottam és alatta ott találtam újhagymát. Igaz, kisebb, mint a szabadföldi társa, de hagymaimádóként ez természetesen nem zavar.