Tükörtojás paprikában sütve recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kaliforniai paprika 1,5 cm-es karikákra vágva
- só
- frissen őröl bors
- kevés olaj
Csípős salsa szósz a tálaláshoz:
- 2 hámozott paradicsom
- 1 kk őrölt csili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 2 ek olíva-, vagy napraforgó olaj
- 1 tk morzsolt oregánó
Elkészítése:
A világ legegyszerűbb ételei közé tartozik, csupán ötletet szeretnék adni az elkészítéséhez.
Olyan serpenyőt keressünk, ami betehető a sütőbe. Előmelegítjük a sütőt, majd a karikákra vágott színes paprikákat a kissé kiolajozott serpenyőbe tesszük. Beleütjük a tojásokat. Megsózzuk, őrölt borsot tekerünk rá, megmozgatjuk a tojásokat, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
Alsó-felső (vagy légkeveréses) sütéssel egyenletesen sül meg. A sárgáját hagyhatjuk folyósabbra, és keményebbre is. A kívánt állag elérésekor kivesszük és azonnal tálaljuk.
Pirítós kenyeret és salsa szószt kínálhatunk hozzá.
A salsa szószhoz a hozzávalókat a nagyon apróra vágott paradicsommal összekeverem, vagy botmixerrel pürésítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »