Törtpaszuly recept

Hozzávalók:
- fél kg paszuly (bab)
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj
- kevés liszt
- pirospaprika, só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A paszulyt előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 3-4 cikk fokhagymával. Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük.
Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítjük a hagymás zsírt, a hagymát karikára vágjuk a zsírba. Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát.
ulyt levéből leves készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk rá és petrezselyem zöldet.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »