Tonhalas tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb házi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis tonhal konzerv (52g)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos tk mustár
- 2 púpos ek majonéz
- 1 púpos ek tejföl
- 2 csipet só
- 2 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd a héjukat eltávolítjuk.
Egy krumpli törővel, esetleg villával jól áttörjük.
Hozzáadjuk az olajos létől lecsepegtetett tonhalat és azzal is áttörjük.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a majonézzel, tejföllel, mustárral együtt a pástétomhoz adjuk.
Ízesítjük sóval és borssal. Aki szereti, pár csepp citromlevet is csepegtethet bele.
Tipp:
Összegyűlt pár tojás és gondoltam akkor egy részéből ideje egy kis pástétomot készíteni. Most egy doboz tonhalat is csempésztem bele. Még előző este összeállítottam, így jól összeértek az ízek. Friss péksüteménnyel és lila hagymával szuper reggeli vagy uzsonna.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »