Töltött tojás sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgáját óvatosan emeljük ki és tegyük egy tálba.
A sárgáját villával törjük össze. A vöröshagymát, a gombát és a sonkát vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és néhány percet együtt pároljuk, majd beletesszük a sonkát, és ezzel is pároljuk még rövid ideig. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük jól össze, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és tegyük bele a tojásfehérjéket. Töltsük meg mindegy a töltelékkel, és kanalazzunk rájuk tejfölt, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük kb. 10-15 percet, hogy a sajt kissé megpiruljon, ráolvadjon.
Tipp:
A tojásokat kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »