Töltött tojás sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgáját óvatosan emeljük ki és tegyük egy tálba.
A sárgáját villával törjük össze. A vöröshagymát, a gombát és a sonkát vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és néhány percet együtt pároljuk, majd beletesszük a sonkát, és ezzel is pároljuk még rövid ideig. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük jól össze, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és tegyük bele a tojásfehérjéket. Töltsük meg mindegy a töltelékkel, és kanalazzunk rájuk tejfölt, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük kb. 10-15 percet, hogy a sajt kissé megpiruljon, ráolvadjon.
Tipp:
A tojásokat kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »