Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgáját óvatosan emeljük ki és tegyük egy tálba.
A sárgáját villával törjük össze. A vöröshagymát, a gombát és a sonkát vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és néhány percet együtt pároljuk, majd beletesszük a sonkát, és ezzel is pároljuk még rövid ideig. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük jól össze, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és tegyük bele a tojásfehérjéket. Töltsük meg mindegy a töltelékkel, és kanalazzunk rájuk tejfölt, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük kb. 10-15 percet, hogy a sajt kissé megpiruljon, ráolvadjon.
A tojásokat kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom.