Töltött tojás recept

Hozzávalók:
- tojás
- vaj
- májkrém
- mustár
- tejföl
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgákat villával finomra összetörjük, vagy ha finomabbra szeretnénk a masszát, szűrőn áttörjük.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyemzölddel habosra keverjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy krémszerű masszát kapjunk. A tölteléket kiskanál vagy habzsák segítségével a tojássárgák helyére betöltjük.
Ez a klasszikus töltött tojás, tálalhatjuk önmagában, vagy tartármártással leöntve, francia saláta ágyra fektetve, vagy majonézbe rakva.
Tartármártást így készíthetünk:
1 adag majonéz sóval, borssal, mustárral, 1 mokkáskanál porcukorral, és citromlével ízesítjük, és kis adagokban hozzávegyítünk 2 dl tejfölt.
Tálalás: tálra friss salátaleveleket rakunk, a tartármártást szépen elsimítjuk rajta, rárakjuk a tojásokat, és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »