Töltött tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • tojás
  • vaj
  • májkrém
  • mustár
  • tejföl
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgákat villával finomra összetörjük, vagy ha finomabbra szeretnénk a masszát, szűrőn áttörjük.

Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyemzölddel habosra keverjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy krémszerű masszát kapjunk. A tölteléket kiskanál vagy habzsák segítségével a tojássárgák helyére betöltjük.

Ez a klasszikus töltött tojás, tálalhatjuk önmagában, vagy tartármártással leöntve, francia saláta ágyra fektetve, vagy majonézbe rakva.

Tartármártást így készíthetünk:

1 adag majonéz sóval, borssal, mustárral, 1 mokkáskanál porcukorral, és citromlével ízesítjük, és kis adagokban hozzávegyítünk 2 dl tejfölt.

Tálalás: tálra friss salátaleveleket rakunk, a tartármártást szépen elsimítjuk rajta, rárakjuk a tojásokat, és ízlés szerint díszítjük.