Töltött bagett recept
Hozzávalók:
- 3 db hosszú bagett /300g/ a töltelékek fajtánként 3 bagettre értendőek
Bolognai töltelékhez:
- 750 g darált sertés, vagy pulykahús
- 100 g margarin
- 1 doboz szeletelt gomba
- 250 g paradicsompüré
- 2 db húsos zöldpaprika /kaliforniai/
- 2 db közepes fej hagyma
- 6 db csemegeuborka
- étolaj, só, bors, piros paprika
- oregánó
- szárított petrezselyemlevél
- fokhagymapor
- esetleg pizza fűszer keverék
- étkezési keményítő
Májkrémes töltelékhez:
- 300 g kenőmájas
- 100 g margarin
- 300 g baromfi párizsi
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz szeletelt gomba
- 6 db csemegeuborka
- 2 db közepes fej hagyma
- étolaj, só, bors, majoránna
- petrezselyemlevél
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A bagetteket keresztben kettévágjuk, végeit levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomkodjuk.
Keskeny pengéjű késsel /csontozó/ óvatosan, belülről körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek beáztatott végeihez.
Mindkét töltelékhez, a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A bolognainál hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemegeuborkát, a margarint, és a fűszereket egyéni ízlés szerint. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz.
Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük. El lehet készíteni bolognai fixxel is.
A májkrémesnél a hagymához a kisebb, /kb.1cm/ kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemegeuborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit, ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk, /sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része sós/ legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva.
Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá és keverve felfőzzük. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.
A bagettek töltése:
Négyrészre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk, és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz ütögetve megtöltjük.
Alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajtahagyva. Sütés után a fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt, ujjnyi vastag szeletekre szeljük.
Ezen kívül bármilyen töltelékkel, pl. zselatinos, franciasalátával is tölthetjük.
Ha marad ki töltelék, nem vész kárba, mivel kiváló melegszendvics alapanyag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

