Tojáskrém színesen recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg kacsa-, vagy libazsír
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kisebb pritamin paprika
- 1 tk mustár
- 1 ág friss kakukkfű levele
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtve megpucoljuk.
Késes aprítóban a lila hagyma felével, a paprika felével, zsírral, mustárral, sóval, borssal, néhány kakukkfű levélkével összemixeljük.
Készíthetjük úgy is, hogy a fehérjét csak nagyobb lyukú reszelőn reszeljük, és úgy keverjük hozzá a masszához. Így egy darabosabb krémet kapunk.
Mikor elkészült, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, esetleg még adhatunk hozzá a mustárból is.
A maradék lila hagymából és a paprikából apró kockákat vágunk, és kakukkfű levelekkel együtt rászórjuk a tetejére.
Pirított kenyér szeleteken tálaljuk.
A tojáskrém színesen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

