Szalonnás-zöldséges omlett recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 tk olaj
- 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.
A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit pirulni.
Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit felverjük.
A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.
Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Egy nagyon egyszerű, mégis laktató és finom reggeli. Omlett kolozsvári szalonnával, piros és zöld paprikával, újhagymával és sajttal a tetején. Természetesen készíthető bármilyen maradék felvágottból és ízlés szerint választott zöldségekből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »