Szalonnás-zöldséges omlett recept
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 tk olaj
- 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.
A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit pirulni.
Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit felverjük.
A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.
Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Egy nagyon egyszerű, mégis laktató és finom reggeli. Omlett kolozsvári szalonnával, piros és zöld paprikával, újhagymával és sajttal a tetején. Természetesen készíthető bármilyen maradék felvágottból és ízlés szerint választott zöldségekből.