Szalonnás-zöldséges omlett recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 tk olaj
- 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.
A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit pirulni.
Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit felverjük.
A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.
Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Egy nagyon egyszerű, mégis laktató és finom reggeli. Omlett kolozsvári szalonnával, piros és zöld paprikával, újhagymával és sajttal a tetején. Természetesen készíthető bármilyen maradék felvágottból és ízlés szerint választott zöldségekből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »