Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-zöldséges omlett recept

Szalonnás-zöldséges omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 tk olaj
    • 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika
    • 1 szál újhagyma
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors
    • kevés reszelt sajt

    Elkészítése:

    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.

    A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit pirulni.

    Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit felverjük.

    A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.

    Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Egy nagyon egyszerű, mégis laktató és finom reggeli. Omlett kolozsvári szalonnával, piros és zöld paprikával, újhagymával és sajttal a tetején. Természetesen készíthető bármilyen maradék felvágottból és ízlés szerint választott zöldségekből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá