Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
- 1 ek ecetes tormakrém
- 1 ek tejföl
- 2 dkg vaj
- 5-6 levél friss bazsalikom
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb., és erre helyezzük a töltött tojásokat.
A sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

