Sonkás, gombás édesburgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A hozzávalók 1 főre számolandóak:
- 2 db édesburgonya nagyobbak
- 10 dkg sonka
- 5-7 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gomba
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az édes burgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd egy tepsibe szórjuk. A sonkát felcsíkozzuk és szintén a tepsibe szórjuk. A gombát megpucoljuk, és felszeleteljük majd mehet a tepsibe. A fokhagymát szintén pucolás nélkül beledobáljuk a tepsibe. Mikor minden hozzávaló benne van, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük.
Két szál póréhagymát megpucolunk, és csíkokra vágva beledobáljuk a tepsibe, majd előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Előételként, főételként, vacsoraként is kiváló lehet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »