Sonkás füstölt sajttekercs almás kukoricasalátával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt sajt
- 10 dkg csirkemell sonka
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 alma
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- csipet só
- bors
- porcukor
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
A sajtot kettévágjuk és nylon zacskóban forrásban lévő, lobogó vízbe tesszük, hogy megolvadjon.
Kiemeljük és 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtjuk még melegen. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket és felgöngyöljük. Fóliába tekerve hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap vékony szeletekre vágjuk.
A kukorica konzervet leszűrjük, az almát apró kockákra vágjuk. Összekeverem a tejfölös majonézzel, amit sóval, borssal, porcukorral és citromlével kedvünk szerint ízesítünk. Ezt is tegyük egy éjszakára hűtőbe, mert másnap sokkal finomabb lesz.
A felszeletelt sajttekercset a kukoricasalátával kínáljuk.
Tipp:
Mindenkinek javaslom, hamar elkészül és ízletes, mutatós finomság.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.