Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás füstölt sajttekercs almás kukoricasalátával recept

Sonkás füstölt sajttekercs almás kukoricasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg csirkemell sonka
    • 1 doboz kukorica konzerv
    • 2 alma
    • 2 dl majonéz
    • 2 dl tejföl
    • csipet só
    • bors
    • porcukor
    • 0,5 citrom leve

    Elkészítése:

    A sajtot kettévágjuk és nylon zacskóban forrásban lévő, lobogó vízbe tesszük, hogy megolvadjon.

    Kiemeljük és 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtjuk még melegen. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket és felgöngyöljük. Fóliába tekerve hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap vékony szeletekre vágjuk.

    A kukorica konzervet leszűrjük, az almát apró kockákra vágjuk. Összekeverem a tejfölös majonézzel, amit sóval, borssal, porcukorral és citromlével kedvünk szerint ízesítünk. Ezt is tegyük egy éjszakára hűtőbe, mert másnap sokkal finomabb lesz.

    A felszeletelt sajttekercset a kukoricasalátával kínáljuk.

    Tipp:

    Mindenkinek javaslom, hamar elkészül és ízletes, mutatós finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá