Sonkás füstölt sajttekercs almás kukoricasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás füstölt sajttekercs almás kukoricasalátával

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 2 alma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • bors
  • porcukor
  • 0,5 citrom leve

Elkészítése:

A sajtot kettévágjuk és nylon zacskóban forrásban lévő, lobogó vízbe tesszük, hogy megolvadjon.

Kiemeljük és 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtjuk még melegen. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket és felgöngyöljük. Fóliába tekerve hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap vékony szeletekre vágjuk.

A kukorica konzervet leszűrjük, az almát apró kockákra vágjuk. Összekeverem a tejfölös majonézzel, amit sóval, borssal, porcukorral és citromlével kedvünk szerint ízesítünk. Ezt is tegyük egy éjszakára hűtőbe, mert másnap sokkal finomabb lesz.

A felszeletelt sajttekercset a kukoricasalátával kínáljuk.

Tipp:

Mindenkinek javaslom, hamar elkészül és ízletes, mutatós finomság.