Tarjás sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet sajt (ne Lapkát vegyünk) – Lidl vagy Aldi árul szeletelt sajt variációkat, én azt használtam
- 10 dkg reszelt sajt (lehet trappista is)
- 1 tömlős sajt (bármilyen ízben, amit szeretünk – nálunk most téliszalámis változat volt)
- 10 dkg puha vaj
- 10-12 szelet tarja
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek mustár
- só
- fehér bors
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy tepsibe sütőpapírt terítek, ráteszem a szeletelt sajtokat, de úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Erre mehet a reszelt sajt. A sütőt egy kissé előmelegítem és 2 percre beteszem a tepsit. Akkor jó, amikor a reszelt sajt beleolvad a szeleteltbe. Megvárom míg teljesen kihűl. Ezalatt elkészítem a töltelékeket. A tojásfehérjét apróra vágom és elkeverem a tömlős sajttal, sózom-borsozom. Mehet bele a petrezselyem is. Ezt rákenem a már kihűlt sajtra. Ezt befedem a tarja (vagy sonka) szeletekkel – végül pedig az alábbi keverékkel kenem meg.
Tojások sárgáját kikeverem a mustárral, vajjal – szintén fűszerezem. Az egészet a sütőpapír segítségével feltekerem. Alufóliába csomagolva hűvös helyre teszem. A szeletelést éles késsel végzem.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »