Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttekercs recept

Sajttekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
    • 40 dkg trapista sajt egyben
    • 20 dkg szeletelt gépsonka
    • 10 dkg vaj
    • 1 ek mustár
    • ½ fej lilahagyma
    • ½ cs. petrezselyem
    • só, bors
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk.

    Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lilahagymával és petrezselyemmel ízesítjük,k sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott főtt tojást szintén beledolgozzuk.

    Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk és egy vágódeszkán kb 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépn elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőben dermesztjük.
    Forró vízbe mártott késsel közepes vastagságúra szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá