Sajttekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
- 40 dkg trapista sajt egyben
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 10 dkg vaj
- 1 ek mustár
- ½ fej lilahagyma
- ½ cs. petrezselyem
- só, bors
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk.
Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lilahagymával és petrezselyemmel ízesítjük,k sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott főtt tojást szintén beledolgozzuk.
Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk és egy vágódeszkán kb 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépn elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőben dermesztjük.
Forró vízbe mártott késsel közepes vastagságúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

