Sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
- 40 dkg trapista sajt egyben
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 10 dkg vaj
- 1 ek mustár
- ½ fej lilahagyma
- ½ cs. petrezselyem
- só, bors
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk.
Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lilahagymával és petrezselyemmel ízesítjük,k sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott főtt tojást szintén beledolgozzuk.
Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk és egy vágódeszkán kb 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépn elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőben dermesztjük.
Forró vízbe mártott késsel közepes vastagságúra szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »