Sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
- 40 dkg trapista sajt egyben
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 10 dkg vaj
- 1 ek mustár
- ½ fej lilahagyma
- ½ cs. petrezselyem
- só, bors
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk.
Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lilahagymával és petrezselyemmel ízesítjük,k sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott főtt tojást szintén beledolgozzuk.
Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk és egy vágódeszkán kb 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépn elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőben dermesztjük.
Forró vízbe mártott késsel közepes vastagságúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »