Sajttekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db tejszínes krémsajt (10 dkg)
  • 40 dkg trapista sajt egyben
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek mustár
  • ½ fej lilahagyma
  • ½ cs. petrezselyem
  • só, bors
  • 2 db főtt tojás

Elkészítése:

A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk.

Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lilahagymával és petrezselyemmel ízesítjük,k sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott főtt tojást szintén beledolgozzuk.

Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk és egy vágódeszkán kb 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépn elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőben dermesztjük.
Forró vízbe mártott késsel közepes vastagságúra szeleteljük.