Sajtos, snidlinges rizsgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs snidling vagy 2 szál újhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
- 20 dkg trappista sajt
- zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A snidlinget apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a snidlinget, tojást. Ízesítjük borssal ételízesítővel, sóval ha szükséges. A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Joghurtos salátát készítettem mellé de adhatjuk köretnek is. Sült húsok mellé is finom! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »