Sajtos, snidlinges rizsgolyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs snidling vagy 2 szál újhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
- 20 dkg trappista sajt
- zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A snidlinget apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a snidlinget, tojást. Ízesítjük borssal ételízesítővel, sóval ha szükséges. A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Joghurtos salátát készítettem mellé de adhatjuk köretnek is. Sült húsok mellé is finom! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


