Sajtos-kolbászos pillangó recept

Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás és a tejföl. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe sorakoztatjuk és tetejüket felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Ha megsült, 1-1 darabot egymással szembefordítunk úgy, hogy a boltíves oldala kifelé nézzen. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.
Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »