Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtlabda recept

Sajtlabda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sajtkrém
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 20 dkg bacon szalonna
    • 1 szál újhagyma (vagy snidling, medvehagyma)
    • csipet bors
    • 1-1,5 tk mustár
    • 1 gerezd fokhagyma áttörve
    • 1 ek reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A szalonnát apróra felkockázzuk és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd 2 evőkanálnyit tegyünk félre.

    A sajtkrémet keverjük össze a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, borssal, mustárral, áttört fokhagymával és a kihűlt szalonnával. A masszából a kezünkkel egy nagy golyót formálunk és megforgatjuk a félretett szalonnában, valamint a reszelt parmezánban. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Pirítóssal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá