Sajtlabda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtlabda

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 szál újhagyma (vagy snidling, medvehagyma)
  • csipet bors
  • 1-1,5 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 ek reszelt parmezán

Elkészítése:

A szalonnát apróra felkockázzuk és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd 2 evőkanálnyit tegyünk félre.

A sajtkrémet keverjük össze a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, borssal, mustárral, áttört fokhagymával és a kihűlt szalonnával. A masszából a kezünkkel egy nagy golyót formálunk és megforgatjuk a félretett szalonnában, valamint a reszelt parmezánban. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Pirítóssal tálaljuk.