Sajtkrémmel töltött francia kenyér recept

Hozzávalók:
- 2 db szezámmagos francia kenyér
- 10 dkg margarin
- 10 dkg besamel mártás
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg párizsi
- 1 szál poréhagyma
- 3 db csemegeuborka
- só, bors
Elkészítése:
A francia kenyereket félbevágjuk és a belsejét kivesszük.
A sajtkrémet a besamelmártással és a margarinnal simára keverjük, sóval borssal ízesítjük és beletesszük a kisebb kockára vágott párizsit, uborkát és a hagymát.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kenyereket és a hűtőbe tesszük 2 óra hosszát, majd szeleteljük.
Besamel mártás:
2 dl tejet felforralunk és félretesszük. 5 dkg vajat felforrósítunk belekeverünk 4 dkg lisztet és lassan megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk és az egészet sűrűre. Amikor elkészült 1/2 mokkáskanál sóval ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »