Sajtkrémmel töltött francia kenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db szezámmagos francia kenyér
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg besamel mártás
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg párizsi
  • 1 szál poréhagyma
  • 3 db csemegeuborka
  • só, bors

Elkészítése:

A francia kenyereket félbevágjuk és a belsejét kivesszük.

A sajtkrémet a besamelmártással és a margarinnal simára keverjük, sóval borssal ízesítjük és beletesszük a kisebb kockára vágott párizsit, uborkát és a hagymát.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kenyereket és a hűtőbe tesszük 2 óra hosszát, majd szeleteljük.

Besamel mártás:

2 dl tejet felforralunk és félretesszük. 5 dkg vajat felforrósítunk belekeverünk 4 dkg lisztet és lassan megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk és az egészet sűrűre. Amikor elkészült 1/2 mokkáskanál sóval ízesítjük.