Padlizsánkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 darab szép érett padlizsán
- 1,5 dl olaj
- 1 fej hagyma
- néhány csepp citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.
(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.
Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.
Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.
Tipp:
Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük
Majonéz hozzáadásával is elkészíthető!
A padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »