Padlizsánkrém recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3-4 darab szép érett padlizsán
- 1,5 dl olaj
- 1 fej hagyma
- néhány csepp citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.
(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.
Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.
Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.
Tipp:
Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük
Majonéz hozzáadásával is elkészíthető!
A padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 105 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.