Padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 darab szép érett padlizsán
  • 1,5 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • néhány csepp citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.

(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.

Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.

Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.

Tipp:

Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük :-)

Majonéz hozzáadásával is elkészíthető!