Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- Heinz majonéz
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A padlizsánt akár vaslapon akár a sütőben de megfonnyasztjuk. Én a sütőben szeretem elkészíteni. A zöld szárát mindig levágom. Egy tepsiben sütöm, melyet előtte kibélelek sütőpapírral – a későbbi mosogatást megelőzvén.
Amikor megsült megvárom, míg kicsi kihűl és késsel hosszában felvágom, belsejét egy fakanál segítségével egy tálba kanalazom és villával összenyomkodom. Főtt tojást adok hozzá, amit előtte apró kockákra vágtam.
A hagymát, petrezselymet is aprítom és hozzákeverem. Ezután jöhetnek a fűszerek ízlés szerint, és végül a majonéz, de csak épp annyira hogy selymes-krémes állagű legyen. Aki jobban szereti össze is turmixolhatja az egészet. Bárhogy is készül, nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »