Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- Heinz majonéz
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A padlizsánt akár vaslapon akár a sütőben de megfonnyasztjuk. Én a sütőben szeretem elkészíteni. A zöld szárát mindig levágom. Egy tepsiben sütöm, melyet előtte kibélelek sütőpapírral – a későbbi mosogatást megelőzvén.
Amikor megsült megvárom, míg kicsi kihűl és késsel hosszában felvágom, belsejét egy fakanál segítségével egy tálba kanalazom és villával összenyomkodom. Főtt tojást adok hozzá, amit előtte apró kockákra vágtam.
A hagymát, petrezselymet is aprítom és hozzákeverem. Ezután jöhetnek a fűszerek ízlés szerint, és végül a majonéz, de csak épp annyira hogy selymes-krémes állagű legyen. Aki jobban szereti össze is turmixolhatja az egészet. Bárhogy is készül, nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »