Padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 3 db főtt tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • Heinz majonéz
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítése:

A padlizsánt akár vaslapon akár a sütőben de megfonnyasztjuk. Én a sütőben szeretem elkészíteni. A zöld szárát mindig levágom. Egy tepsiben sütöm, melyet előtte kibélelek sütőpapírral – a későbbi mosogatást megelőzvén.

Amikor megsült megvárom, míg kicsi kihűl és késsel hosszában felvágom, belsejét egy fakanál segítségével egy tálba kanalazom és villával összenyomkodom. Főtt tojást adok hozzá, amit előtte apró kockákra vágtam.

A hagymát, petrezselymet is aprítom és hozzákeverem. Ezután jöhetnek a fűszerek ízlés szerint, és végül a majonéz, de csak épp annyira hogy selymes-krémes állagű legyen. Aki jobban szereti össze is turmixolhatja az egészet. Bárhogy is készül, nagyon finom.