Metélőhagymás-szalonnás omlett recept

Hozzávalók:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 1 kis csokor friss metélőhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk A szalonnát vékonyra csíkozzuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a szalonnát, majd a hagymát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Metélőhagyma helyett újhagymával vagy lila hagymával is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »