Metélőhagymás-szalonnás omlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma
  • 3 tojás
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk A szalonnát vékonyra csíkozzuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a szalonnát, majd a hagymát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Metélőhagyma helyett újhagymával vagy lila hagymával is készíthető.