Mascarponés lazackrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt lazac
- 20 dkg mascarpone
- 1 szál újhagyma
- citromlé
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra.
A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós).
Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben karikázzuk fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


