Mascarponés lazackrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Mascarponés lazackrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 szál újhagyma
  • citromlé
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós).

Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben karikázzuk fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.