Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángold lepény recept

Mángold lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 db mángold levél
    • 0,5 dl étolaj
    • 5 dkg reszel sajt
    • kávéskanál só
    • csipet őrölt bors
    • csipet őrölt gyömbér
    • kis fej vöröshagyma
    • 1 kávéskanál finomliszt

    Elkészítése:

    Szükség van egy mélyebb palacsintasütőre, és fedőre. A hagymát kockára vágjuk, a mángold növényt jól megmossuk, nyélrészét apróra vágjuk, majd a levélrészét kicsit nagyobb méretűre,A hagymát az olajon megdinszteljük, a mángoldot beletesszük az edénybe és lefedve 5 percig pároljuk.A tojást felütjükegy edénybe, villával habosra felverjük, majd beletesszük a sót, és a fűszereket,a sajtot és a lisztet. Csomómentesre elkeverjük, és ráöntjük a mángoldra.

    Fedő alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk mint a palacsintát, és megsütjük a másik oldalt is. Melegen tálaljuk, Magvas kenyeret adunk hozzá:

    Tipp:

    A mángold növény könnyen termeszthető, sok vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz, és még télen is szedhető takarás alól, amíg nincs 10-15 fok hideg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá