Mángold lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 db mángold levél
- 0,5 dl étolaj
- 5 dkg reszel sajt
- kávéskanál só
- csipet őrölt bors
- csipet őrölt gyömbér
- kis fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál finomliszt
Elkészítése:
Szükség van egy mélyebb palacsintasütőre, és fedőre. A hagymát kockára vágjuk, a mángold növényt jól megmossuk, nyélrészét apróra vágjuk, majd a levélrészét kicsit nagyobb méretűre,A hagymát az olajon megdinszteljük, a mángoldot beletesszük az edénybe és lefedve 5 percig pároljuk.A tojást felütjükegy edénybe, villával habosra felverjük, majd beletesszük a sót, és a fűszereket,a sajtot és a lisztet. Csomómentesre elkeverjük, és ráöntjük a mángoldra.
Fedő alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk mint a palacsintát, és megsütjük a másik oldalt is. Melegen tálaljuk, Magvas kenyeret adunk hozzá:
Tipp:
A mángold növény könnyen termeszthető, sok vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz, és még télen is szedhető takarás alól, amíg nincs 10-15 fok hideg.