Majonézes padlizsán recept

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk mustár
- 250 ml olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat sütőben addig sütjük kis lángon, amíg a héja ráncos nem lesz. Ekkor kivesszük, meghámozzuk és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A tojás sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd az olajat hozzáadva összekeverjük. A mustáros masszát a padlizsánhoz adjuk és jól elkeverjük.
Tálkákba adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ünnepi vacsorákra, ebédekre is megfelelő előételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »