Majonézes padlizsán recept

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk mustár
- 250 ml olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat sütőben addig sütjük kis lángon, amíg a héja ráncos nem lesz. Ekkor kivesszük, meghámozzuk és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A tojás sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd az olajat hozzáadva összekeverjük. A mustáros masszát a padlizsánhoz adjuk és jól elkeverjük.
Tálkákba adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ünnepi vacsorákra, ebédekre is megfelelő előételnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »