Majonézes padlizsán recept

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk mustár
- 250 ml olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat sütőben addig sütjük kis lángon, amíg a héja ráncos nem lesz. Ekkor kivesszük, meghámozzuk és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A tojás sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd az olajat hozzáadva összekeverjük. A mustáros masszát a padlizsánhoz adjuk és jól elkeverjük.
Tálkákba adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ünnepi vacsorákra, ebédekre is megfelelő előételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »